Vi støtter og rådgiver dig, der er tæt på en indsat

I SAVN hjælper vi dig, der har et familiemedlem eller en ven i fængsel. Det kan f.eks. være, at din mor eller far, din partner, ekspartner eller dit barn lige er blevet arresteret eller er kommet i fængsel, og at du har brug for at tale om de svære følelser og de praktiske udfordringer, som kan være forbundet med den nye situation. Det kan også være, at du kender en, der har siddet i fængsel i lang tid. Vi er også klar med rådgivning til dig, der er fagperson, som f.eks. har spørgsmål til, hvordan du bedst hjælper en elev eller et barn i børnehaven. 

Her på siden kan du læse om vores forskellige rådgivningstilbud og weekendophold for både familier og unge. Weekendopholdene er et tilbud til dig, som gerne vil mødes med pårørende i samme situation og Du er altid velkommen til at kontakte os og få uddybet, hvad de forskellige tilbud går ud på eller få svar på spørgsmål, du ikke kan finde svar på her.


Tal med os

Vores rådgivere sidder klar ved telefonen og vil gerne tale med dig.

Det er dig, som bestemmer, hvad I skal tale om. Vores telefonlinje er fortroligt, og og du kan godt være anonym, hvis du ringer fra hemmeligt nummer.

Telefonen er åben alle hverdage mellem kl. 10.00 og 15.00 (torsdag frem til kl. 17).

28 80 60 00

 

Skriv til os

Nogle gange kan det føles lettere at skrive sine tanker, bekymringer eller spørgsmål ned. Derfor kan du også altid kontakte os på mail, hvis du har brug for at vende dine tanker med nogen.

Skriv til os på kontakt@savn.dk

 
At snakke med nogen, der virkelige kendte til min situation, har været altafgørende for, hvordan jeg har håndteret det hele.
— Mor til to, 32 år

Er du pårørende til en indsat?

Er det første gang du oplever en nær dig blive fængslet? Eller måske har du oplevet det før? Følelsen af magtesløshed, en masse spørgsmål, manglende svar og tomheden, men ingen anelse om, hvem du kan snakke med og hvor der er hjælp at hente. Du er kommet til rette sted. Hos SAVN står vi klar til at hjælpe dig.

Nedenfor finder du alle SAVNs tilbud til dig som pårørende - vi er her for at støtte dig.

  • Telefonrådgivning

    Hvordan skal jeg håndtere den nye situation? Hvor kan jeg få hjælp? Hvad skal jeg sige til mit barn? Mange spørgsmål kan trænge sig på, når et familiemedlem sidder i fængsel. Alt for mange pårørende til indsatte går rundt med nogle svære følelser, frustrationer og tanker - og mange ved ikke, hvem de skal tale med det om. Derfor tilbyder SAVN telefonrådgivning hverdag for børn, unge, forældre og andre pårørende til indsatte. Vores telefonlinje er fortrolig, og og du kan være anonym, hvis du ringer fra hemmeligt nummer.

  • Familieophold

    SAVNs familieophold er for alle pårørende familier til en indsat. Opholdene er en gratis mulighed for at få støtte og rådgivning af dygtige familierådgivere og for at komme lidt væk fra hverdagen. I løbet af weekenden er der tid til at slappe af, hygge og tale om det der er svært. Under opholdet er der både fortrolige gruppesamtaler, børne- og familiesamtaler, som alle deltager i. SAVNs opholdsmedarbejdere står for at lave sjove lege og aktiviteter for børn i alle aldre, mens vi er afsted.

  • Ungeophold

    Fire gange årligt tager SAVN på ungeophold, hvor aktiviteterne og rammerne er i højsæde. Man kan sige, at vi på en måde får ”hjælp” af naturen i Svanninge Bjerge og de gode naturvejledere der er tilknyttet. Vi bestræber os på at vi I vores arbejde med de unge får skabt en kultur som hviler på tryghed og åbenhed. Vi bestræber os på at kunne havde det sjovt sammen og samtidig være sammen om det svære.

  • Forældregrupper

    SAVN afholder forældregrupper i næsten alle landets fængsler og større arrester. Deltagerne er fængslede forældre, og de mødes for at tale om børn og familie. Forløbet varetages af en familieterapeut eller psykolog med erfaringer fra børne- og familieområdet. Der bliver bl.a. talt om, hvordan deltagerne bedst kan hjælpe deres børn, mens de sidder inde og efter løsladelsen.

  • Forældreophold

    SAVN afholder weekendophold for forældre til indsatte. Du kan også deltage, hvis du er bedsteforælder, bonusforælder, en voksen søskende eller har en anden nær relation til den indsatte. På forældreopholdene møder du andre, der står i lignende situationer. Med på opholdene er to familiebehandlere, der er med til skabe en tryg og fortrolig ramme med erfaringsudvekslinger og samtaler om det livsvilkår, det er, når man er pårørende til en indsat.

  • Facebookgruppe for pårørende

    Du kan som pårørende til en indsat blive medlem af SAVN’s lukkede facebookgruppe. I gruppen kan pårørende komme i kontakt med hinanden, stille spørgsmål til SAVN’s rådgivere og udveksle erfaringer. Deltagelse i gruppen vil ikke være synlig for andre på Facebook end de, som er i gruppen. Dte gælder også selvom der dukker opslag fra gruppen op i dit eget nyhedsfeed. For at blive medlem, skal du svare på nogle sikkerhedsspørgsmål.

SAVN_11_small.jpg

Vil du med på familieophold?

12 weekender om året tager vi sammen på familieophold til enten Dronningmølle i Nordsjælland eller Klærke i Skanderborg. I løbet af weekenden er der tid til at tale om det der er svært, slappe af, møde andre i samme situation som dig og få en god samtale med vores dygtige familierådgivere.

Weekendopholdet varer fra fredag til søndag, og det er gratis at deltage.

 
 

Kom på weekendtur med andre unge

Hvis du er mellem 13 og 18 år og tæt på en, der sidder i fængsel, kan du komme med på SAVNs weekendture for unge. På weekendturen skaber vores familierådgivere et rum, hvor I kan dele jeres erfaringer og tanker. Men der vil selvfølgelig også være masser af tid til at spille spil og bold, gå ture, lave mad over bål og en masse andre sjove aktiviteter.

 
 
michala_komprimeret .jpg

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg sige til mit barn? Hvem kan jeg tale med? Hvad har jeg ret til, når jeg kommer på besøg i fængslet? Se hvad andre pårørende har spurgt SAVN om.

 

‘Når straffen rammer skævt’.

Den 18. januar 2023 afholdte SAVN danmarkshistoriens første konference om børn af indsatte på Christiansborg. 85 engagerede deltagere fra Kriminalforsorgen, politiet, fra socialforvaltninger, civilsamfundsorganisationer, skoler, fagforeninger og en håndfuld politikere deltog. Med stort engagement og masser af gode og kreative ideer.

Er du også interesseret i at dykke dybere ned i rapporten ‘Når straffen rammer skævt’, der var omdrejningspunkt for konferencen?