Rådgivning til fagpersoner

Er du fagperson, og møder du i dit daglige arbejde personer, som er tæt på en indsat? I SAVN tilbyder vi rådgivning og vejledning til dig, der arbejder direkte eller indirekte med pårørende gennem dit arbejde. Det gælder for eksempel dig, der er folkeskolelærer, pædagog, socialrådgiver, skolepsykolog eller fængselsbetjent.

Vi har på disse sider samlet information om pårørende til indsatte til dig, som er lærer, pædagog eller socialrådgiver. Har du en anden profession, kan der også være viden at hente for dig.

Du kan altid ringe til vores telefonrådgivning og tage en uforpligtende samtale. Telefonlinjen er åben alle hverdage mellem 10.00 og 15.00 og tirsdage og torsdage i tidsrummet 19.00-22.00. Hvis vi ikke tager telefonen med det samme, kan du lægge en besked på vores telefonsvarer og så ringer vi tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Bliv rustet til at støtte pårørende

I SAVN synes vi det er vigtigt med samarbejde og erfaringsudveksling, så vi sammen kan bidrage til at forbedre pårørendes situation og vilkår. Eksempler på faggrupper vi samarbejder med er lærere, pædagoger, sundhedsplejerske, politi- og fængselsbetjente. Vi tilbyder desuden faglig rådgivning til ledere af institutioner med kontakt til børn og unge.

Hvad rådgiver vi om?

  • Spørgsmål relateret til det at være i familie med en person, der efterforskes for en forbrydelse, er i fængsel eller på anden måde afsoner en dom.

  • Typiske reaktioner hos pårørende børn og voksne. Vi tilbyder rådgivning i, hvordan man kan være til hjælp og støtte, og hvordan man kan tale med børn om deres situation.

  • Strategier og værktøjer til håndteringen af et familiemedlems fængsling. Vi tilbyder rådgivning i hvordan man som fagperson bedst overbringer beskeden og faciliterer en god samtale i klasserummet, på et forældremøde eller i anden social sammenhæng.

  • Henvisninger til andre instanser, der kan give relevant hjælp. Dette gælder blandt andet økonomiske og juridiske problemstillinger.

  • Hjælp til ledere, der ønsker at udvikle procedure, der kan iværksættes, hvis et barns nære pårørende bliver frihedsberøvet.

Har du lyst til at hjælpe os med at nå ud til flere pårørende?

Det er desværre langt fra alle pårørende, som kender til SAVN og vores tilbud. Derfor vil det være en stor hjælp for os, hvis du vil være med til at sprede dit kendskab til foreningen.

For at få tilsendt SAVNs informationsmateriale, kan du sende os en mail på kontakt@savn.dk, hvori du oplyser, hvor stort et omfang det drejer sig om.