Legepladser kan gøre en stor forskel for børn på fængselsbesøg 

Den nye legeplads i den lukkede afdeling på Kragskovhede Fængsel åbnede i 2023. Legepladsen er afskærmet, så de besøgende børn kan lege uforstyrret. Foto: Pressebillede fra Kriminalforsorgen.

En legeplads kan gøre en kæmpe forskel for børn, når de besøger deres far eller mor i fængslet. Kriminalforsorgen har indviet flere nye legepladser - senest i Jyderup Fængsel på Sjælland og Enner Mark Fængsel i Østjylland, og dét kommer både de pårørende og indsatte til gavn. 

Sådan lyder budskabet fra SAVN’s sekretariatsleder Elisabeth Toft Rasmussen i radioprogrammet ’Ring til Radio4’

”Vi hører ofte fra pårørende, der har svært ved at få fængselsbesøgene til at fungere”, siger hun og forklarer, at legepladser kan skabe nogle genkendelige og normale rammer for børn af indsatte, når de er på besøg bag murene.  

Et gyngestativ og en tur på rutschebanen kan danne ramme om den kontakt, som er vigtig at opretholde mellem de pårørende og den indsatte under fængslingen.  

”Vi ved, at det hjælper på, at fædrene eller mødrene ikke vender tilbage til kriminalitet, hvis de har en god kontakt til deres familier,” siger Elisabeth Toft Rasmussen i interviewet, som du kan høre nederst på siden her. 

Selvom indvielserne af nye legepladser skaber glæde hos SAVN, så er der stadig mange ting, der kan gøres for at gøre børnenes fængselsbesøg bedre. Det gælder ikke mindst i landets arresthuse. 

”Der er lang vej igen, men legepladserne er ét skridt i den rigtige retning”, siger Elisabeth Toft Rasmussen. 

Du kan også lytte til hele udsendelsen ved at klikke her.  

Forrige
Forrige

Fokus på besøgsforhold: Del dine oplevelser med os

Næste
Næste

SAVN udpeget til særligt samarbejde: ”Vi vil gøre alt for at varetage de pårørendes interesser og behov”