SAVN udpeget til særligt samarbejde: ”Vi vil gøre alt for at varetage de pårørendes interesser og behov”

Elisabeth Toft Rasmussen ankommer til Kriminalforsorgen, der lagde lokaler til det første møde i en ny arbejdsgruppe, der skal se nærmere på de udfordringer, som pårørende og advokater oplever i ved besøg i fængsler og arresthuse.

I SAVN er vi glade for at være udpeget til at deltage i den arbejdsgruppe, der i den kommende tid skal se nærmere på de udfordringer, som pårørende og advokater desværre ofte oplever i forbindelse med besøg i landets fængsler og arresthuse.

Det er sekretariatsleder Elisabeth Toft Rasmussen, der deltager i ”Arbejdsgruppen for advokaters og pårørendes besøg i Kriminalforsorgens institutioner”. Herudover består arbejdsgruppen af en række fagpersoner, chefer fra Kriminalforsorgen og to repræsentanter for forsvarsadvokaterne.

 I onsdags blev arbejdsgruppens første møde afholdt, og her blev der blandt andet talt om problemerne med aflyste besøg, manglen på besøgslokaler og de besøgstilladelser, som skal fornys hver gang den varetægtsfængslede eller indsatte flyttes.

”Vi talte også om konsekvenserne for de pårørende, når den varetægtsfængslede er underlagt brev- og besøgskontrol. Det var et godt møde, hvor der var stor interesse og lydhørhed fra Kriminalforsorgens side”, siger Elisabeth Toft Rasmussen.

Hun ser frem til at deltage i de kommende møder, hvor SAVN vil gøre alt for at varetage de pårørendes interesser og behov.

”Der er virkelig brug for forbedringer. Vores ambition er, at det som minimum skal være nemmere at bestille besøg, og at man tager mere hensyn til børnene”, siger SAVN’s sekretariatsleder, der også ønsker mere gennemskuelige regler for, hvad man som pårørende må og ikke må, når den indsatte er underlagt brev- og besøgskontrol.

Forrige
Forrige

Legepladser kan gøre en stor forskel for børn på fængselsbesøg 

Næste
Næste

Nyt familiehus skal sikre børns trivsel og forebygge kriminalitet