Nyt familiehus skal sikre børns trivsel og forebygge kriminalitet

SAVN’s Rikke Betak i selskab med Bente Larsen, der er leder af Engelsborg Udslusningsfængsel. Foto: SAVN.

SAVN var fredag eftermiddag med til indvielsen af familiehuset i Engelsborg Udslusningsfængsel i Lyngby.

I familiehuset kan indsatte, afsone sammen med deres familier, hvor de modtager pædagogisk støtte og familiebehandling for blandt andet at blive bedre rustet til at kunne leve et familieliv efter endt afsoning.

Formålet med familiehuset er at reetablere kontakten til den dømtes børn, så de bliver forberedte på at få en hverdag sammen igen under tæt kontrol og støtte fra kriminalforsorgens personale.

“I SAVN glæder vi os over åbningen af Familiehuset Engelsborg. Det er et helt særligt tilbud, der er helhedsorienteret og understøtter familiens vej fremadrettet efter afsoningen. For børnene gør det en verden til forskel, at der tages hånd om deres situation”, siger Rikke Betak, der er familiebehandler i SAVN.

I det nye familiehus er der plads til op til fem familier. Hver familie har eget værelse og badeværelse, mens man deler køkken og stue med de andre familier i huset. Og der er tilknyttet familieterapeut, socialrådgivere og pædagoger.

Fakta om familiehuset:

  • I familiehuset er der plads til op til fem familier. Hver familie har eget værelse og badeværelse, mens man deler køkken og stue med de andre familier i huset.

  • I familiehuset er der tilknyttet familieterapeut, socialrådgivere og pædagoger.

  • Formålet med udslusningsfængsler er at støtte og hjælpe den enkelte med at skabe en situation, der gør vedkommende bedre i stand til at leve en tilværelse uden kriminalitet.

  • Kriminalforsorgen har allerede ét familiehus i Hammer Bakker Udslusningsfængsel

Kilde: Kriminalforsorgen

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) udtaler til Kriminalforsorgens hjemmeside:

“Hele familien påvirkes, når et familiemedlem kommer i fængsel. Det gælder særligt for de børn, som ufrivilligt bliver ramt af forældrenes kriminalitet og nu skal vænne sig til en hverdag med en far eller mor i fængsel. Vi skal som samfund gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de børn, så de får et godt forhold til deres forældre og ikke havner samme sted som deres mor eller far senere i livet.”

Kriminalforsorgen har allerede ét familiehus i Hammer Bakker Udslusningsfængsel i Nordjylland.

Forrige
Forrige

SAVN udpeget til særligt samarbejde: ”Vi vil gøre alt for at varetage de pårørendes interesser og behov”

Næste
Næste

Kom med på forældreophold: “Mine skuldre kom helt ned og min stressfølelse blev mindre”